HomeCNFARoBowl IX la Reșița – Interviu Raul Siladi
Stadionul Mircea Chivu

RoBowl IX la Reșița – Interviu Raul Siladi

RoBowl IX, finala Campionatului Național de Fotbal American ediția 2018, va fi organizat la Reșița.

După cum menționam într-un articol anterior, Raul Siladi, fondatorul Reșița Locomotives, a propus înainte de startul CNFA 2018, organizarea finalei campionatului, RoBowl IX, la Reșița, acolo urmând să se ocupe de organizare împreună cu membrii Locomotives.

Liga Echipelor de Fotbal American a fost de acord cu începerea procesului de primire a susținerii primăriei reșițene și săptămână trecută stabilirea RoBowl IX la Reșița a fost finalizată.

De menționat faptul că Raul Siladi este singurul care s-a oferit să se ocupe de organizarea RoBowl în acest an.

Din cele menționate de Raul, acesta a primit acceptul primăriei și susținerea administrației locale în organizarea evenimentului pe stadionul din Valea Domanului: Stadionul Mircea Chivu.

 

Stadionul are o capacitate de 12500 locuri și găzduiește echipa de fotbal CSM Școlar Reșița, Liga a III-a de fotbal. Stadionul portă numele lui Mircea Chivu, fost jucător și antrenor la CSM Reșița, tatăl fostului căpitan al naționalei de fotbal a României, Cristi Chivu.

Evenimentul este stabilit pentru 30.06.2018, finala mică urmând să înceapă la ora 11:00 iar RoBowl IX, finala CNFA 2018, la ora 17:00. Evenimentul va reprezenta avangarda zilelor orașului Reșița.

Din cele menționate de Raul, pregătește, cu susținerea primăriei, mai multe surprize pe care le va anunța pe măsură ce se vor concretiza, încercând să folosească RoBowl IX, cel mai important meci de fotbal american românesc, ca prilej de promovare a sportului în oraș, dar și de recrutare.

De menționat faptul că acesta este cel de-al cincilea oraș care găzduiește un RoBowl după: București, Cluj-Napoca, Timișoara și Buftea, cel de-al doilea care nu are o echipă locală înscrisă independent în CNFA, după Buftea și singurul oraș în care nu a fost organizat niciun alt meci de fotbal american în ediția de campionat în care găzduiește RoBowl, Buftea fiind terenul de acasă al Bucharest Warriors în ediția trecută de CNFA.

Reșita Locomotives, organizată de Raul Siladi, a participat alături de Timișoara 89ers în CNFA până în 2015, când au reușit să strângă lotul necesar pentru a participa independent la CNFA, ocupând locul al V-lea.

După 2015, reșițenii nu au mai adunat lotul necesar și s-au alăturat din nou Timișoara 89ers, Raul Siladi preluând rolul de coordonator defensiv al 89ers. 

Share With:
Rate This Article