HomeCNFATimișoara 89ers învinge Mureș Monsters și urcă pe primul loc
Mureș Monsters @ Timișoara 89ers

Timișoara 89ers învinge Mureș Monsters și urcă pe primul loc

Astăzi a avut loc la Timișoara cel de-al doilea meci al etapei a treia a Campionatului Național de Fotbal American ediția 2018. Timișoara 89ers a reușit să învingă Mureș Monsters cu scorul de 35 – 7.

Mureș Monsters nu a putut deplasa decât 22 jucători, iar acest lucru creștea șansele de victorie ale adversarului. Cu un lot mai numeros și mai experimentat, timișorenii au reușit să domine încă din debutul meciului.

Primul touchdown a venit pe finalul primului sfert. #15 Jared Stokes a finalizat cu touchdown primul drive al gazdelor după ce a reușit să intre cu mingea în end zone-ul advers. Ulterior #87 Mario Borza a mai adus un punct suplimentar după ce a reușit transformarea.

După marcarea primelor puncte, jocul s-a mai echilibrat, Monsters reușind să blocheze ofensiva adversă. Singurele puncte până la pauză au fost marcate de #87 Mario Borza, în urma unui field goal de 28 yarzi. Din păcate pentru ambele echipe, jocul a fost fracționat de foarte multe penalizări, unele anulând faze spectaculoase.

Timișorenii au început în forță repriza secundă, reușind de la primul drive să marcheze, de data aceasta în urma unei pase de aproximativ 38 yarzi. #15 Jared Stokes l-a găsit cu o pasă pe #84 Bogdan Cocoșilă, acesta din urmă reușind să  recepționeze dintre doi adversari și să ajungă în end zone-ul advers.

A urmat o perioadă în care ofensiva mureșeană a reușit să avanseze destul  de mult cu  ajutorul adversarilor. În urma penalizărilor, Monsters a reușit să câștige mai multe seturi noi de atacuri. La rândul lor, mureșenii au „întors” favoarea aruncând o intercepție. #40 Raul Siladi a reușit să intercepteze pasa și să o returneze pentru 6 puncte.

Ultima intervenție pe tabelă a ofensivei 89ers a fost reușită de #13 Zoltan Bogre, acesta marcând un nou touchdown după un run de 9 yarzi.

Monsters a forțat mult partea dreaptă a atacului, acolo unde în defensiva adversă și-a făcut apariția și #99 Anna Vazou. Deși mureșenii e posibil să fi găsit partea stângă a apărării mai vulnerabilă, de pe acea parte a venit ultimul touchdown al timișorenilor. #57 Valentin Cocrean a reușit să intercepteze o pasă și să o returneze pentru 6 puncte. După mai multe încercări ratate, #87 Mario Borza a reușit un nou punct suplimentar.

Pe finalul meciului, Monsters a reușit să marcheze singurul lor touchdown. #3 Hunor Szőlősi a aruncat o pasă către #7 Szilárd Szász care era nemarcat în end zone-ul advers.

În urma acestui meci, clasamentul provizoriu s-a modificat. Timișoara 89ers a urcat pe primul loc. Timișorenii au același număr de victorii cu Bucharest Rebels și Cluj Crusaders, departajarea fiind făcută de numărul de meciuri jucate, iar apoi de punctaveraj. Dintre cele 3 echipe, Rebels are același număr de meciuri jucate, trei, dar un punctaveraj inferior.

Următorul meci pentru Timișoara 89ers va fi pe teren propriu în compania Cluj Crusaders, iar Mureș Monsters va juca pe teren propriu în compania Bucharest Rebels.

 

Share With:
Rate This Article