HomeCNFATimișoara 89ers vizitează Bucharest Rebels
Timisoara 89ers Bucharest Rebels CNFA 2017 scrimmage line

Timișoara 89ers vizitează Bucharest Rebels

Timișoara 89ers vizitează Bucharest Rebels pentru a da startul celei de-a patra etape a Campionatului Național de Fotbal American ediția 2018. Meciul pentru închiderea celei de-a treia etape se va juca săptămâna viitoare, la Timișoara.

Meciul dintre Timișoara 89ers și Bucharest Rebels va avea loc sâmbătă, 05.05.2018, cu începere de la ora 13:00, pe terenul din incinta Complexului Sportiv Ion Țiriac.

Arbitrii pentru acest meci: Simon Bamford (R), Silviu Duță (U), Alin Benzar (HL), Emilia Matei (LJ), Dan Dragomir (BJ).

Aceasta este cea de-a opta întâlnire dintre cele două echipe. Primele meciuri le-au disputat în 2013, atunci când 89ers s-au impus atât în CNFA, cât și într-un amical disputat în toamnă. De atunci însă, Rebels au dominat, 89ers pierzând în fața lor titlul de campioni în finala CNFA 2014, disputată în Timișoara. Suplimentar, în 2015, 89ers nu au reușit să înscrie în niciuna din cele două confruntări împotriva Rebels.

În actuala ediție de campionat, timișorenii au disputat un singur meci, tot la București, împotriva Warriors, reușind în acel meci o revenire spectaculoasă în a doua repriză și victoria.

De cealaltă parte, Rebels au disputat 2 meciuri până acum, o înfrângere, la București, împotriva Cluj Crusaders și o victorie împotriva Bucharest Warriors, în urmă cu două săptămâni.

Ambele echipe au antrenori principali la prima ediție de CNFA. Antrenorul Timișoara 89ers, #15 Jared Stokes, a fost coordonator defensiv în sezonul trecut și joacă actualmente în defensivă, având și rolul de QB secund. De partea cealaltă, banca tehnică Rebels îl are pe #8 Florin Cojanu antrenor principal, dar am înțeles că Tim Tobin, adus de Bucharest Rebels în poziția de coordonator de program se va alătura băncii tehnice.

Similaritățile nu se opresc aici. Ambele echipe au făcut tranziția, în acest sezon competițional, de la echipe axate ofensiv pe pase, la ofensive echilibrate, care alternează jocul prin aer cu cel pe pământ, avantaj având în acest sens Rebels care au toate atributele pentru a mișca mai eficient mingea prin run-uri.

Pe deasupra, Rebels au adus trei importuri americane, doi jucători defensivi și unul ofensiv precum și alte două importuri din Polonia, de la KS Bydgoszcz Archers, un jucător ofensiv anunțat azi și unul defensiv, care a jucat și în meciul împotriva Warriors. Toate aceste importuri însă, făcute în apropierea de startul și în timpul campionatului, dau bătăi de cap în stabilirea unui ritm comun și a unei coeziuni care să dea un ritm de joc alert.

În acest meci Rebels sunt favoriți, mai ales că au și terenul propriu ca atu. Totuși, după revenirea 89ers din a doua repriză a primului meci disputat de ei în CNFA, o surpriză din partea lor poate fi așteptată.

Dacă prezența în tribune nu este posibilă, meciul va fi transmis pe: live.firstdown.ro

Share With:
Rate This Article