HomeDiverseDin culisele întâlnirii reprezentanților echipelor de pe 8 decembrie 2018
bucharest rebels cluj crusaders echipe

Din culisele întâlnirii reprezentanților echipelor de pe 8 decembrie 2018

După cum am menționat într-un articol anterior, revenim cu detalii legate de cele discutate în cadrul întâlnirii reprezentanților echipelor de pe 8 decembrie 2018, de la București.

La întâlnire au participat reprezentanții a 8 echipe din România precum și persoane desemnate pentru administrarea arbitrajului, a Ligii Echipelor de Fotbal American – LEFA sau a Ligii Naționale de Flag Football – LNFF.

Campionatul Național de Fotbal American ediția 2019

Pe lângă discuțiile purtate cu privire la înființarea Federației Române de Fotbal American și tot ce implică acest demers, a fost confirmată temporar lista echipelor care vor participa la Campionatul Național de Fotbal American din 2019:

  • Cluj Crusaders
  • Bucharest Rebels
  • Timișoara 89ers
  • Mureș Monsters
  • Reșița Locomotives

În privința calendarului competițional al CNFA 2019, au fost stabilite principiile pentru alcătuirea lui, dar nu au fost stabilite datele exacte pentru desfășurarea meciurilor urmând ca discuția despre datele exacte să aibă loc săptămânile următoare. Astfel, ca punct de plecare s-a luat în considerare calendarul competițional 2018, echipele care au jucat meciuri acasă, urmând să le joace în deplasare, Locomotives luând locul Bucharest Warriors (Warriors nu vor participa la CNFA 2019).

Emilia Matei, care se ocupă și cu demersurile pentru înființarea Federației, s-a oferit să se ocupe atât de revizuirea regulamentului Ligii Echipelor de Fotbal American, organism care guvernează CNFA, cât și de revizuirea regulamentului disciplinar LEFA.

Ovidiu Secu a fost de acord să păstreze funcția de Președinte al comisiei de disciplină. Andreas Dumitrașcu, reprezentant Brașov Bears i-a luat locul lui Lucian Panduru urmând ca cel de-al treilea membru al comisiei pentru ediția de 2019 să fie confirmat, neexistând un raspuns pozitiv sigur din partea lui Cătălin Cimpanu.

Liga Națională de Flag Football ediția 2019

În privința celei de-a doua ediții a Ligii Naționale de Flag Football, Ovidiu Secu va fi, în continuare, coordonatorul proiectului.

Pentru LNFF 2019 s-a stabilit un calendar clar în privința înscrierilor:

  • Până la data de 1 Martie 2019, echipele care doresc să organizeze o etapă de Ligă trebuie șă își exprime interesul aici: https://www.lnff.ro/liga/organizeaza-un-turneu/
  • Până la data de 1 Aprilie 2019 urmează să se stabilească calendarul competițional pentru LNFF 2019 care să fie comunicat public, astfel încât echipele să știe din timp calendarul competițional în vedera înscrierii în ligă.

De asemenea, s-a reconfirmat faptul că doar reprezentanți ai echipelor care organizează etapă vor face parte din forul decizional al Ligii.

Corp de arbitraj

S-au clarificat aspecte bugetare legate de CNFA 2018.

Emilia Matei a fost desemnată de către echipe să se ocupe de administrarea arbitrajului în vederea îmbunătățirii procesului de recrutare, examinare, evaluare și delegare pentru CNFA 2019.

Un prim pas a fost făcut în acest sens, anunțându-se un clinic de arbitraj. Detalii într-un articol ulterior.

Organizarea Ligă Arena Football

George Rusu a fost desemnat coordonator al proiectului Ligii Arena Football (fotbal american 8 vs. 8), în baza experienței organizării Predators Cup. Mai multe detalii vom afla în lunile următoare.

First Down Live

A fost discutat subiecul transmisiunilor live pentru meciurile din CNFA, urmând să se concretizeze un buget și surse de finanțare ulterior.

Share With:
Rate This Article