HomeDiversePauză la FirstDown.ro – de unde să iei info despre fotbalul american românesc
89ers vs Rebels RoBowl X 55

Pauză la FirstDown.ro – de unde să iei info despre fotbalul american românesc

Dacă ai ajuns pe acest articol sau pe acest site, bine ai venit! Scriu acest articol cu reticență și l-am tot întârziat din aceeași reticență. Îl scriu atât pentru cei care vor să știe ce-i cu FirstDown.ro, cât și pentru cei care se pomenesc pe site şi dacă nu văd conținut nou s-or gândi că nu mai există activitate de fotbal american în România. Pentru ei, în special, am făcut o listă mai jos.

2019 a fost un an fantastic pentru FirstDown.ro, pe măsura nivelului la care s-a ridicat fotbalul american românesc, aș vrea să spun eu.

Am transmis live meciurile din Campionatul Național de Fotbal American – CNFA (odată prin corespondență, cu implicarea excepțională a Timișoara 89ers), am transmis meciurile din prima ediție a Romanian Arena Football League – RAFL și odată cu această competiție am transmis și primul meci din afara granițelor (cu implicarea excepțională a Chișinău Sentinels).

Am scris articole, am înregistrat, editat și publicat podcast-uri pe canale multiple, am luat, editat și transmis interviuri de la teren, am făcut și editat fotografii de la multe dintre competițiile din acest an, inclusiv turnee de flag și meciuri de tackle amicale, am îmbunătățit SEO atât pe site cât și pe conținutul publicat pe alte platforme.

Singurul regret din 2019 a fost că n-am putut livra rezumate la meciuri, dar asta ar fi implicat un consum de timp pe care nu aveam de unde să-l scot și că nu am transmis sau înregistrat audio-video și publicat niciun meci de flag football, deși în ultimii doi ani s-au jucat mai multe meciuri de flag decât în restul istoriei fotbalului american românesc, pus cap la cap.

După ultima competiție din 2019, Rebels Winter Cup 2019 – ultimul turneu din Liga Națională de Flag Football, nu am mai avut energie așa c-am lăsat 2019 neîncheiat din punct de vedere al articolelor şi fotografiilor, în ideea în care urma să reiau procesele de redactare și editare foto în ianuarie.

Când jumatea lui ianuarie a venit și trecut mi-am dat seama că energia pentru promovarea fotbalului american românesc prin FirstDown.ro nu mai e acolo mai ales că este un part-time job baban. Treabă era multă și ar fi trebuit să încep pregătirile pentru CNFA 2020, pe lângă restanțele din spate.

Acum, c-a trecut și jumătatea lui februarie, mi-este clar că am nevoie de o pauză și că am luat-o deja. Nu știu câtă pauză, nu știu dacă e pauză sau e final de meci, dar mi-e foarte greu să recunosc că este nevoie de distanță față de acest proiect deoarece am investit foarte mult timp, bani și mai ales energie în el și acum nu-mi mai vine.

Este posibil ca FirstDown.ro să revină în forță mâine, săptămâna viitoare sau peste două săptămâni. Este posibil doar să apară bucăți punctuale de conținut, în funcție de alinierea dintre timpul și energia mea și interesul, implicarea și calendarul echipelor de fotbal american românești. La fel de posibil este să nu mai fie nimic de aici, pe viitor, cu FirstDown.ro.

Toate acestea fiind spuse, dacă vrei să afli ce se întâmplă acum în fotbalul american românesc, îți recomand câteva, mai multe pagini de Facebook care ar trebui să fie de interes și care sunt actualizate cu regularitate (cel puțin pentru moment).

Sigur, nu uita de: https://www.fotbalamerican.info/

Ligi și organizații de fotbal american din România (+), pe Facebook:

  • https://www.facebook.com/LEFA.Romania/ – Liga Echipelor de Fotbal American – LEFA care guvernează Campionatul Național de Fotbal American – CNFA. Urmează CNFA 2020 care va începe in Martie.
  • https://www.facebook.com/ligadeflagfootballsud/ – Liga de Flag Football Sud – LFFS, competiție reginală de flag football organizată în turnee și care a început anul trecut în Martie. Urmeaza LFFS 2020.
  • https://www.facebook.com/lnff.ro/ – Liga Națională de Flag Football – LNFF, competiție națională de flag football organizată în turnee și care începe tradițional în August. Sperăm că urmează LNFF 2020.
  • https://www.facebook.com/bfl.20/ – Balkan Football League – BFL, competiție internațională de fotbal american, una dintre echipele care au dat startul ligii fiind Bucharest Rebels. Prima ediție BFL în 2020.

Echipe de fotbal american românesc cu activitate în 2019 și care au anunțat activitate și în 2020, în ordine alfabetică:

Share With:
Rate This Article