HomeDiverseMeciuri de fotbal american transmise live in 2019
Meciuri de fotbal american transmise live

Meciuri de fotbal american transmise live in 2019

FirstDown va transmite și în 2019 meciuri de fotbal american live, pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook, dar Campionatul Național de Fotbal American ediția 2019 nu va fi transmis integral .

Din Campionatul Național de Fotbal American ediția 2019 avem în plan să transmitem live următoarele meciuri de fotbal american:

  • Reșița Locomotives @ Bucharest Rebels din etapa a III-a
  • Mureș Monsters @ Bucharest Rebels din etapa a V-a
  • Semifinalele
  • Finalele

Cele două meciuri din sezonul regulat al CNFA 2019 se dispută în București astfel încât costurile sunt relativ mici iar pentru semifinale şi finale vom depune eforturi personale susținute pentru a le transmite.

De asemenea, vom transmite live meciul Bucharest Rebels vs. Belgrade SBB Vukovi din Cupa Central European Football League 2019.

Suplimentar, în măsura în care se vor desfășura alte competiții sau meciuri iar organizatorii își doresc ca FirstDown să transmită live sau să înregistreze și să publice ulterior meciurile, suntem deschişi oricăror colaborări.

Contextul meciurilor de fotbal american transmise live

Prin FirstDown ne-am propus (adică Ovidiu Secu, Lucian Panduru și subsemnatul) să dezvoltăm o platformă de promovare a fotbalului american, un spațiu de unde cei care au aflat prima dată despre fotbalul american din România să se informeze, un loc în care veteranii fotbalului american din România să afle mai multe despre echipele și jucătorii din alte regiuni, cu care se întâlnesc o dată, de două ori pe an.

Proiectul a luat naștere în 2013, odată cu acest site și a continuat să crească, în special datorită efortului susținut a lui Ovidiu, care a finanțat mare parte din toate demersurile FirstDown, inclusiv transmisiunile live, apărute odată cu Campionatului Național de Fotbal American ediția 2016.

Din 2016 am avut bucuria și plăcerea să transmitem meciurile live, să scriem articole imediat după meciuri, să publicăm fotografii, interviuri, rezumate și date statisticile de la meciuri.

La finalul Campionatului Național de Fotbal American ediția 2018 Ovidiu a decis să ia piciorul de pe accelerație, oferindu-și în continuare suportul și disponibilitatea în cazul în care eu sau altcineva preia efortul administrativ-organizatoric, ceea ce implică și găsirea unor surse de venit pentru proiectele FirstDown.

Unde suntem acum cu meciurilor de fotbal american transmise live

Din capul locului, cea mai mare minus al nostru, ca redacție, din 2013 și până acum, este că nu am încheiat demersurile pentru înființarea personalității juridice astfel încât să avem cadrul legal pentru a obține fonduri. Încă nu avem personalitatea juridică, dar ăsta este principalul nostru proiect în 2019.

Fiind astfel în imposibilitatea de a atrage fonduri terțe pentru 2019, am cerut ajutorul Ligii Naționale de Fotbal American – LEFA. Am primit un acord verbal la întâlnirea echipelor din decembrie 2018, dar nimic concret.

Am construit un buget care conţinea doar parte din resursele necesare (doar cazare și transport) și l-am comunicat reprezentantului Ligii în ianuarie. Ulterior, văzând că nu primim niciun răspuns, am impus un deadline.

Deadline-ul era necesar pentru ca fiecare membru al echipei avea alte proiecte în aşteptare, proiecte care depindeau de implicarea în CNFA 2019. Cu riscul de mă repeta, numărul oamenilor din echipă este unul extrem de mic și suntem mereu la limită cu resursa umană necesară în momentul transmiterii unui meci live.

Deadline-ul a trecut, noi nu am primit o confirmare astfel încât nu vom acoperi integral Campionatul Național de Fotbal American ediția 2019, deoarece am pornit la drum cu alte proiecte.

Ca și în conversațiile private, și în spațiul public punem la dispoziție platforma FirstDown pentru transmiterea meciurilor, dacă vreuna dintre echipe intenționează, își propune și are capacitatea (inclusiv soluția tehnică) să transmită live meciuri.

Ce putem spune este că depunem demersurile ca anul viitor să reușim să acaparăm fondurile necesare pentru finanțarea transmiterii Campionatului Național de Fotbal American ediția 2020 (douăzeci douăzeci) fără să fie necesar să cerem din nou ajutorul echipelor.

Share With:
Rate This Article