HomeDiversePrima ediție a Festivalului Sporturilor Americane

Prima ediție a Festivalului Sporturilor Americane

Duminică, 15 octombrie, a avut loc prima ediție a Festivalului Sporturilor Americane. Evenimentul s-a desfășurat în Complexul Studențesc Tei și a reunit 3 dintre sporturile practicate cu precădere în Statele Unite al Americii. Organizatori au fost cei de la Bucharest Rebels și Federația Română de Baseball.

Deși evenimentul a avut și demonstrații de Baseball și Ultimate Frisbee, sportul care a fost în prim plan a fost Fotbalul American. Pe lângă Rebels, Bucharest Warriors și Bucharest Titans au luat și ele parte la eveniment.

Cei prezenți au putut asista la câteva meciuri demonstrative. Primul a fost un meci de flag football și le-a adus față în față pe Rebels și Titans. Apoi juniorii Bucharest Warriors s-au echipat pentru o partidă de 7 vs 7 și ne-au arătat că fotbalul american din România are viitor. Chiar dacă nu era inclus în programul inițial, am avut parte și de un meci între juniorii Titans și juniorii Warriors.

Arbitrii au fost și ei prezenți și pe lângă ajutorul oferit prin arbitrarea meciurilor au încercat să atragă noi recruți pentru sezonul următor.

De asemenea, a fost organizat un meci demonstrativ de baseball și jucători de la Bucharest Ultimate Frisbee au explicat regulile tuturor celor interesați și au jucat împreună cu aceștia un meci demonstrativ.

Deși a fost organizat în aceeași zi cu un alt eveniment sportiv din București, eveniment ce a beneficiat de o promovare mai buna, festivalul a fost un real succes. Din acest punct nu putem merge decât înainte și ne dorim ca acesta să fie primul festival dintr-o lungă serie, iar edițiile următoare să aducă și mai multe persoane alături de sporturile americane și în special de fotbalul american.

Share With:
Rate This Article