HomeDiverseRetrospectiva 2017: Aliații

Retrospectiva 2017: Aliații

Continuăm seria retrospectivei 2017 cu echipele care au ales să se alăture echipelor din Campionatul Național de Fotbal American.

Dacă în anii trecuți Constanța Sharks a avut o colaborare mai strânsă cu Bucharest Warriors, aceasta s-a diminuat în ultima perioadă. Echipa de la malul mării reducând și mai mult activitate. Constănțenii ar avea nevoie de o campanie puternică de recrutare și de un program care să includă cât mai multe activități. În momentul de față, sunt departe de ambele acțiuni.

După o separare de 2 ani și o participare pe cont propriu în CNFA, Reșița Locomotives și-au unit din nou forțele cu Timișoara 89ers. Cu inserții serioase în defensiva timișoareană, au reușit să urce din nou pe podium, iar la anu ar putea forța un loc în marea finală. Pentru reșițeni marea problemă rămâne lotul de jucători. Deși ar putea suporta costurile unei participări în CNFA și au jucători cu experiență în lot, numărul mic de jucători îi împiedică să se înscrie din nou în campionat. Echipa a fost mereu prezentă în evenimentele locale, a încercat să recruteze masiv însă pare a fi limitată de numărul de locuitori ai Reșiței.

Cea mai nouă echipă din București a fost și ea parte a CNFA. Bucharest Titans a avut jucători în loturile celor 2 echipe mari din București, Bucharest Warriors și Bucharest Rebels. Momentan lotul nu le permite să se gândească la o participare pe cont propriu, dar parteneriatele cu echipele înscrise în campionat le va aduce jucătorilor un plus de experiență. Recrutarea pare să funcționeze, atât la nivel de seniori, cât și la nivel de juniori. Tot ceea ce trebuie să facă este să continue în direcția pe care au pornit.

Pentru a putea crește mai repede popularitatea acestui sport în România, avem nevoie de cât mai multe meciuri. Pentru a avea parte de meciuri, avem nevoie de cât mai multe echipe active. Momentan, Locomotives și Titans sunt echipele cu șansele cele mai mari să extindă numărul meciurilor dintr-un sezon de CNFA.

Share With:
Rate This Article