HomeDiverseRetrospectiva 2017: Ceilalți

Retrospectiva 2017: Ceilalți

Anul 2017 se apropie de final și ne-am gândit să analizăm evoluția echipelor de fotbal american din România. Începem seria retrospectivelor cu echipele care nu s-au implicat în ultimul sezon al Campionatului Național de Fotbal American.

Din păcate, activitatea echipelor din afara CNFA a scăzut de la an la an. Astfel, în ultimul an doar Baia Mare Miners și Giurgiu Gladiators, echipa formată în 2017, au avut postări pe rețelele de socializare prin care recrutau.

Miners caută soluții pentru a se putea înscrie din nou în Campionat, iar pentru a reuși acest lucru au nevoie de un lot cât mai numeros. De la ultima lor participare au fost impuse câteva reguli, astfel încât să dispară riscul de a avea meciuri nedisputate.

Gladiators, echipă care se bazează pe flag football, a fost foarte activă mai ales pe final de an. După ce au fost prezenți la Buftea unde au jucat un meci demonstrativ în compania juniorilor Bucharest Warriors, la finalul anului a participat la primul lor turneu. Giurgiuvenii au reușit să strângă destui jucători și chiar dacă nu au încă în plan trecerea la varianta „tackle”, noi sperăm să facă și acest pas la un moment dat.

Pe lângă echipe, cel puțin în București, au apărut grupuri de pasionați ai fotbalului american care ies în parcuri pentru a arunca o pasă. Unul dintre aceste grupuri a participat chiar la Rebels Winter Cup, turneul de flag footbal organizat de Bucharest Rebels, sub titulatura de Bucharest Others. Acest fapt reprezintă un semn că sportul devine din ce în ce mai cunoscut și în țara noastră.

Pentru anul următor ne dorim reactivarea cât mai multor echipe și sperăm să vedem cât mai mulți copii care se joacă în parcuri cu mingea de fotbal american.

Share With:
Rate This Article