HomeDiverseAm testat Madden NFL 18

Am testat Madden NFL 18

Noul sezon de NFL tocmai a debutat în această săptămână, iar fanii din întreaga lume au fost cuprinși de febra fotbalului american. Ca în fiecare an, compania EA Sports a lansat un nou joc din seria Madden NFL, oferindu-le iubitorilor de fotbal american și jocuri video, posibilitatea să intre în pielea jucătorilor favoriți.

Madden NFL 18 a avut parte în acest an de o modificare importantă, trecere de la vechiul engine Ignite la noul Frostbite, engine folosit în cele mai recente jocuri ale celor de la EA. Trecerea la noul engine le-a oferit posibilitatea producătorilor să adauge noi moduri de joc și să ne ofere o experiență grafică superioară față de edițiile anterioare.

 

Gameplay

Din punct de vedere al gameplay-ului schimbarile nu sunt unele majore, fiind adaugate foarte puține lucruri noi. A fost introdusă o noua mecanică de pasare a mingii, denumită Target Passing, prin aceasta având posibilitatea de a avea mai mult control în jocul de pasă. Această nouă mecanică necesită însă foarte mult antrenament și foartă multă dexteritate și precizie din partea utilizatorului. Personal, în cele aproximativ două săptămâni în care am testat jocul, nu am reușit să stăpânesc această nouă mecanică, așadar am rămas fidel vechiului sistem de pase.

Alte noutăți au fost aduse și modului în care putem controla un Wide Reciver sau un Defensive Back, însă și acestea le consider destul de inutile, neaducând un plus substanțial jocului.

O modificare importantă a fost facută însă în modul în care poate fi jucat un meci, având acum posibilitatea de a alege între cele trei moduri existente: Arcade, Simulation și Competitive. Modul ARCADE ne oferă o doză marită de spectaculozitate, având parte de meciuri cu multe puncte, recepții spectaculoase, un numar minim de penalizari si un grad ridicat de reușită pentru “hit stick” si “ball-carrier moves”. Modul SIMULATION încearcă să ne aducă o experiență similară cu meciurile reale din NFL, astfel diferențele de valoare sunt mult mai evidente între jucatori, modul în care gestionam meciul și energia jucatorilor fiind și el un factor care poate face diferența. În modul COMPETITIV sunt puse in valoare calitațile user-ului, acest mod fiind modul în care se desfășoară toate meciurile în modul online multiplayer.

Animațiile arată foarte bine în acest an și sunt foarte diversificate, jocul nelasând impresia de repetitivitate. Există bineînțeles și anumite glich-uri și buguri în privința acestora, dar nu sunt foarte dese sau foarte deranjante.

Game modes

Marea noutate în acest an este introducerea unui story mode în joc, despre care vom vorbi mai pe larg după trecerea în revistă a celorlalte moduri de joc.

Online Head to Head – vei juca online împotriva jucătorilor din întreaga lume în încercarea de a ajunge printre cei mai buni.

Franchise Mode – vei avea posibilitatea sa treiești experienta NFL din trei poziții diferite: Owner, Coach sau Player. Vei putea astfel sa te ocupi doar de partea managerială a echipei, să iți conduci echipa către glorie de pe marginea terenului sau să intri in pielea propriului jucator în încercarea de a deveni o adevarată legendă.

Ultimate Team – modul în care va trebui să îți creezi echipa visurilor pornind de la zero. Față de anul trecut acest mod de joc a mai primit un plus prin MUT Squads, un mod online 3vs3, în care împreună cu alți doi prieteni veți prelua fiecare unul dintre dintre cele trei roluri disponibile, Head Coach, Defence sau Offence.

Longshot – în acest nou story mode vei intra în pielea tânărului Devin Wade, un Quarter Back retras din fotbalul universitar în urma unei drame familiale. Acesta decide totuși să își urmeze visul, acela de a ajunge în liga profesionistă. Pe parcursul acestei povești vei fi pus in postura de a-ți dovedi atât calitățiile din teren, cât și conoștințele depre fotbalul american. Pe langă acestea se adaugă și deciziile luate în afara terenului. Fiecare acțiune și decizie luată va influența raportul pe care scouterii ți-l vor face, raport ce va decide dacă Devin își poate îndeplini visul de a juca în NFL.

Madden NFL 18 a fost lansat la sfârșitul lunii august și este disponibil pe Xbox One și PlayStation 4.

Pentru cei care care joacă pe PlayStation 4, am creat o comunitate unde puteți întalni alți jucatori români pentru a face experiența Madden una și mai placută. Cei care doresc să se alature o pot face accesând din consolă meniul Communities și cautând grupul FirstDown.ro.

Totodata puteți încerca și varianta de mobil a jocului, Madden Mobile,  care este disponibilă gratuit atât în Play Store cât și în AppStore şi care a fost actualizată recent.

De asemenea, am creat si pentru varianta de mobil pentru Android o liga cu numele FIRSTDOWNRO unde va asteptăm să vă înscrieți.

Share With:
Rate This Article