HomeEchipeImport din SUA pentru Bucharest Rebels

Import din SUA pentru Bucharest Rebels

Bucharest Rebels au transferat pentru sezonul 2018 un jucător din Statele Unite ale Americii.

David White, în vârstă de 27 ani, fost jucător în NCAA la Kentucky Wesleyan College, a fost contractat prin intermediul platformei europlayers.com. Jucătorul este „de meserie” running back, dar poate evolua și pe poziția de wide receiver.

Bucharest Rebels a decis ca din acest an să se bazeze pe importul unor jucători și tehnicieni din Statele Unite. Procesul este unul mai lung și face parte dintr-un proiect cu care board-ul echipei a fost de acord în unanimitate în noiembrie anul trecut (n.r. 2017). Astfel, ne dorim să construim o echipă care poate activa în competițiile europene de profil și a crea astfel un viitor echipei noastre pe scena fotbalului american.

Am reușit să creăm relații cu mai multe echipe din Europa, dar și din State, iar deschiderea din partea acestora este extraordinară. Sunt oameni care vor dezvoltarea acestui sport și care sunt dispuși să ajute. Suntem siguri că alături de celelalte echipe din Romania vom reuși să creăm un proiect unic, axat pe organizarea și dezvoltarea fotbalului american. A declarat pentru First Down Bogdan Tudor, președintele CA Bucharest Rebels.

Infuzia de jucători cu experiență aduce un plus de valoare și ar trebui să crească nivelul spectacolului. Momentan numărul de jucători străini este limitat la 5 în Campionatul Naţional de Fotbal American, dintre care doar 2 pot fi folosiți în același timp pe teren.

Dacă informațiile noastre sunt corecte, acesta ar fi primul transfer de pe piaţa liberă realizat de o echipă din România. Până acum, jucătorii străini care au evoluat pentru echipele noastre lucrau sau studiau în România sau erau cunoştinţe ale membrilor echipelor şi veneau special pentru meciuri.

Share With:
Rate This Article