HomeEchipeJuniori Bucharest Warriors avansați la echipa de seniori

Juniori Bucharest Warriors avansați la echipa de seniori

Echipa tehnică a Bucharest Warriors, vicecampioana României la fotbal american, a decis în data de 16.02.2018, în urma antrenamentului comun al echipelor de juniori și seniori din seara zilei anterioare, promovarea a 8 dintre jucătorii echipei de juniori la echipă mare în vederea participării la Campionatul Național de Fotbal American – CNFA ediția 2018. Jucătorii promovați au vârste cuprinse între 15 și 17 ani.

Echipa de juniori Bucharest Warriors este un proiect demarat de Răzvan Matache și Cristian Rizu în 2016, fiind primul proiect dedicat juniorilor, susținut integral de către o echipă. Tinerii recruți au învățat fotbalul american inițial prin flag football și în urmă cu un an au prins tainele tackle football, având acces la echipamentele echipei. Anul trecut au desfășurat mai multe meciuri demonstrative de tackle, participând la prima ediție a Cupei Mureș Monsters U18.

Cristian Rizu a declarat: „După aproape 2 ani de la începerea acestui proiect, după ore de muncă şi antrenamente, 8 jucători de la echipa de junior vor fi incluşi pe lista de jucători eligibili pentru CNFA 2018. Momentan aceştia vor începe să se antreneze cu echipă mare, dacă prestaţiile lor sunt satisfăcătoare şi dau dovadă de pregătire, aceştia pot juca pentru prima oară într-un meci oficial de fotbal american, alături de seniori.

Legat de direcția pe care Bucharest Warriors o va continua pentru creșterea fotbalului american în România, Răzvan Matache a declarat: „Planul nostru este pe termen lung şi foarte lung, încercăm promovarea acestui sport în şcoli, licee, evenimente private şi oriunde putem atrage un public ţintă interesat de acest sport diferit şi frumos. Este important ca acest sport, ca şi mentalitate şi pregătire tehnică şi tactică să înceapă de la cei mici, pas cu pas, urmând ca aceştia în timp să ajungă jucătorii viitorului în România. Promovând din interiorul echipelor jucători, putem ajunge mai repede acolo. Încurajăm şi celelalte echipe să îşi aloce mai mult timp şi resurse pentru echipe de junior, ele reprezentând viitorul acestui sport în România, iar în cel mai scurt timp, să avem şi un campionat de junior, ca alte campionate puternice din Europa.

Spor tinerilor jucători și la cât mai multe realizări și la cât mai multe promovări de la juniori la seniori.

De menționat că duminică, în data de 18.02.2018, echipa Bucharest Warriors împlinește 11 ani de la apariție, Warriors fiind pepiniera fotbalului american în București.

Share With:
Rate This Article