HomeEchipeTimișoara Ravens și fotbalul american feminin
Timisoara Ravens

Timișoara Ravens și fotbalul american feminin

În caz că nu erați pe fază, Timișoara Ravens este posibil cea mai tânără echipă de fotbal american din România. Nu doar atât. La ora actuală este singura echipă care are vreo legătură cu fotbalul american și care a fost fondată și este actualmente organizată de fete.

Inițial intitulându-se Timişoara 89ers Ladies, Anna Vazou, Artemis Papadaki, Anne Weittekemper, Sophia Schafhuber și Cara Ispan, s-au cunoscut la Universitate și s-au hotărât să joace fotbal american. Anna a și jucat pentru 89ers în Campionatul Național de Fotbal American ediția 2018.

Între timp s-au rebrand-uit în Timișoara Ravens, fetele spunând că, în ciuda relațiilor colegiale bune pe care le au cu 89ers, au preferat să își găsească un nume de sine stătător.

Cara Ispan ne-a povestit că Anna Vazou este antrenorul principal al echipei, Anna, practicând mai multe sporturi în trecut, a fost cea mai implicată în învățarea fotbalului american. Alături de ea, Anne Weitekemper le ajută pe fete pas cu pas, Anne începând să practice sportul în urmă cu 7 ani, în Germania, în cadrul clubului Bielefeld Bulldogs Ladies.

Cara ne-a mai spus că: “Principalul scop este să crească numărul de membri ai echipei! Noi invităm orice persoană interesată să ni se alăture. Oricine este binevenit. Spunem asta pentru că în urmă cu 2 ani unele dintre jucătoare nu s-ar fi văzut jucând fotbal american. Acum vin la antrenamente cu regularitate.

Momentan, fetele se pregătesc pentru flag football, versiunea non-contact a fotbalului american. Asta cel puțin până crește numărul coechipierelor. De altfel, în această primăvară au început prima campanie de recrutare. Au distribuit flyere în campus, au lipit postere prin Timișoara și încearcă pe cât posibil să fie active pe paginile oficiale de Instagram și Facebook.

Actualmente echipa se întâlnește de două ori pe săptămână, pe un teren în cartierul Mehala din Timișoara. Oricine vrea să participe la antrenamente poate să le contacteze pe fete prin intermediul paginii de Facebook sau Instagram.

Share With:
Rate This Article