HomeFlagEchipele de la Crusaders Flag Football Challenge
Crusaders Flag Football

Echipele de la Crusaders Flag Football Challenge

Mai sunt câteva zile până când se va da startul celei de-a IV-a ediţii a Crusaders Flag Football Challenge (CFFC). Detalii despre eveniment poţi citi aici: Crusaders Flag Football Challenge la a IV-a ediţie. Până la start, s-a definitivat lista echipelor participante. 12 la număr, ele vor concura pentru Crusaders Flag Football Challenge ediţia 2017.

Pentru prima dată de la începutul acestei competiţii, acum 4 ani, la CFFC va participa şi o echipă din afara României, mai exact, de peste Prut. În acest an Chişinău Sentinels vor veni la Cluj-Napoca pentru şansa de a câştiga Crusaders Flag Football Challenge. Cei de la Sentinels ne-au povestit că unul dintre QB-ii echipei, Iurie Nucă, a jucat la Cluj Crusaders între 2011 şi 2013, cât a fost student în Cluj. Aşa au aflat cei de la Sentinels de turneu şi 8 dintre membrii echipei sunt confirmaţi pentru a veni în România.

Legat de experienţa Chişinău Sentinels cu flag-ul, antrenamentele celor de la Sentinels începeau în manieră de flag football. Mai mult, Sentinels organizează periodic meciuri de flag pentru comunitatea locală şi nu în ultimul rând au participat și la un turneu organizat de echipa Vinnytsa Wolves, în orașul Vinnytsa din Ucraina.

Pe lângă prezenţa în premieră a unei echipe de peste hotare, un aspect cu totul special pentru Crusaders Flag Football Challenge este faptul că la eveniment participă echipe din partea companiilor din localitate, desigur, sub îndrumarea unor membrii Cluj Crusaders.

URSS – UNIQA Reiffeisen Software Services este echipa reprezentantă a companiei de software, organizată de Dan Crâsnic, #93 de la Cluj Crusaders acesta reuşind să recruteze participanţi dintre colegii de muncă. URSS a participat la turneul de flag organizat de Crusaders încă de la prima ediţie, ocupând locul al 4-lea în primii doi ani şi obţinând bronzul anul trecut. De la prima ediţie, colegii lui Dan au devenit fani Cluj Crusaders, ajungând în tribune la fiecare meci acasă al echipei locale. Tradiţional, pregătirile pentru turneu încep pentru URSS cu aproximativ o lună înainte de eveniment.

Mountaineers este echipa multinaţionalei Iron Mountain şi este organizată de Florin Oltean, #21 de la Cluj Crusaders, după mai mulţi ani în care şi-a înnebunit colegii de birou cu fotbalul american. Anul trecut a fost prima ediţie în care Mountaineers au participat la CFFC şi le-a plăcut atât de mult încât nu doar ca revin şi anul acesta, dar au mai jucat câte un flag şi cu alte ocazii care nu au ţinut de pregătirile pentru turneu.

Softvision este echipa companiei omonime de software din Cluj-Napoca, echipă organizată de Dorin Pop, unul dintre anternorii Cluj Crusaders din sezonul competiţional 2017. Dorin ne-a povestit că a reuşit să-şi convingă colegii să joace flag football prin team building-uri şi sportul a prins printre colegi. Este prima participare a echipei Softvision la CFFC şi din cele spuse de Dorin, mai sunt câteva lucruri de pus la punct până la startul turneului, dar este sigur că prima participare nu va fi şi ultima pentru echipă.

Pe lângă echipele cu prezenţă exceptională, mai multe echipe deja tradiţionale în fotbalul american din România vor participa la această ediţie a Crusaders Flag Football Challenge.

Cea mai surprinzătoare dintre participări este a celor de la Timişoara 89ers. Echipa nu a participat la niciun eveniment de flag football în anii recenţi astfel încât prezenţa lor la acest eveniment este una de bun augur pentru flag football-ul din Timişoara şi Reşiţa. Şi cu această ocazie, din lotul 89ers vor face parte şi jucători de la Reşiţa Locomotives. Având în vedere lipsa de la evenimentele de acest tip, din ultimii ani, pentru 89ers va fi un turneu greu, dar va ajuta la închegarea unei mai bune relaţii între membrii care vor face deplasarea la Cluj-Napoca.

Bucharest Rebels, una dintre cele mai prolifice echipe de fotbal american din România, cu reuşite notabile atât în Campionatul Naţional de Fotbal American (CNFA) cât şi în turneele de flag, vor veni la CFFC cu o echipă. La rândul lor organizatori ai unui turneu de flag, Rebels Winter Cup, anul trecut, deşi anunţaseră că vor prezenta o echipă la CFFC 2016, s-au retras din competiţie înainte de start. Şi-au luat însă revanşa la Rebels Winter Cup acolo unde s-au clasat pe prima poziţie.

Bucharest Titans, una dintre cele mai tinere echipe de fotbal american din România, echipă care până acum a participat doar la competiţii de flag football, se va prezenta la această ediţie de CFFC cu 2 echipe: Bucharest Titans şi Teen Titans. Din prima formaţie vor face parte veterani ai echipei, parte dintre ei obţinând locul al 2-lea în cadrul turneului de flag clujan de anul trecut. Din Teen Titans vor face parte jucători recrutaţi în ultimul an şi câţiva veterani şi pasionaţi ai fotbalului american.

Mureş Monsters, echipă cu tradiţie atât în CNFA, cât şi în CFFC, vor veni la această ediţie de cu 2 echipe: Yellow Monsters şi Black Monsters, echipe formate din 10, respectiv 9 jucători. La această ediţie de CFFC, din lotul Black Monsters fac parte şi 4 rookies, recent recrutaţi de mureşeni.

Nu în ultimul rând, echipa organizatoare, Cluj Crusaders, campioana CNFA 2017, va participa la această ediţiei de CFFC cu 2 echipe: Red Crusaders şi White Crusaders. Red Crusaders au câştigat ediţia trecută a CFFC şi membrii ai lotului au făcut parte din echipa Cluj Crusaders flag care au obţinut locul al 2-lea anul trecut la Rebels Winter Cup.

Crusaders Flag Football Challenge creşte de la an la an. 12 echipe participante la un turneu de flag reprezintă un nou record naţional, asta în condiţiile în care ediţia a III-a a CFFC deţine recordul în acest sens.

Dacă eşti prin Cluj-Napoca sau prin împrejurimi, nu rata acest eveniment sportiv de amploare, din cadrul Zilelor Maghiare Culturale 2017.

Sursă foto: Cluj Crusaders

Share With:
Rate This Article