HomeFlagGiurgiu Warriors au debutat Sâmbătă

Giurgiu Warriors au debutat Sâmbătă

Echipa Giurgiu Warriors a debutat Sâmbătă printr-un amical de flag football împotriva echipei de juniori de la Bucharest Warriors. Meciul s-a disputat în deschiderea meciului din Campionatul Național de Fotbal American ediția 2017 dintre Bucharest Warriors și Timișoara 89ers, pe terenul din Buftea.

Giurgiu Warriors, echipă fără experiență, dar de adulți, nu a avut probleme în fața juniorilor de la Warriors în primul rând datorită diferenței de statură.

În ciuda acestui fapt, juniorii din București au dat dovadă de joc strategic și au reușit să înainteze mingea, reușind un touchdown la începutul meciului și mai multe treceri de jumătate.

FirstDown.ro a transmis live meciul de flag pe pagina de Facebook oficială.

După meci am avut ocazia să vorbim cu Valentin Popazu, cel care a pus bazele Giurgiu Warriors, cea mai tânără echipă de fotbal american din România. El ne-a povestit câte ceva despre formarea echipei: [Echipa] A plecat de la întrunirea grupului de Facebook Saptamana sportiva la petrecerea de Super Bowl din Fire, o minge primită de la Whu, 2 amici care au aruncat câteva pase și propunerea venita de la Whu: dacă strângem 7 băieți, organizăm un meci demonstrativ cu echipa de juniori. O lună mai târziu aveam echipa.

Coechipierii au fost recrutați în urma postărilor pe Facebook a câtorva poze și s-a format grupul Giurgiu Warriors Flag Football. Astăzi băieții au lansat pagina oficială de Facebook: Giurgiu Warriors American Football.

Actualmente echipa este formată din șase membrii din Giurgiu, cinci din București și unul din Urziceni. Urmează întâlniri cel puțin odată pe săptămână, Băieții au găsit deja și teren de antrenament, pe iarbă naturală, la clubul Dunărea Giurgiu.

În tot procesul de recurtare și antrenament pentru amicalul de debut, membri ai Bucharest Warriors, în frunte cu Andreea Radu, au fost alături de ei. Ajutor suplimentar au primit și din partea lui Răzvan Matache.

Planurile de viitor implică sedimentarea unui grup stabil de jucători și achiziționarea de echipamente pentru flag football.

Share With:
Rate This Article