HomeFlagLiga Națională de Flag Football la a doua ediție
Liga Natioanala de Flag Football

Liga Națională de Flag Football la a doua ediție

Liga Națională de Flag Football la a doua ediție în 2019. După un 2018 în care Liga Națională de Flag Football – LNFF s-a aflat la prima ediție și în cadrul ei s-au jucat 2 turnee, în acest an numărul turneelor s-a dublat.

Astfel, în ediția a 2-a a Ligii Național de Flag Football se vor desfășura 4 turnee:

  • La Cluj-Napoca, organizatori Cluj Crusaders;
  • La Giurgiu, organizatori Giurgiu Gladiators;
  • La Chișinău, organizatori Chișinău Sentinels;
  • La București, organizatori Bucharest Rebels.

În acest sens, colegul nostru, Ovidiu Secu, persoana responsabilă cu organizarea Ligii Naționale de Flag Football – LNFF, a trimis un email către reprezentanții tuturor echipelor prin care a notificat că orice echipă poate organiza un turneu în cadrul LNFF, atâta vreme cât poate să ofere următoarele condiții:

  • Posibilitatea de a organiza și trasa cu var sau bandă 3 terenuri oficiale de flag football în paralele;
  • Posibilitatea de a avea terenul disponil pe durata a două zile, în caz că la turneu participă multe echipe;
  • Posibilitatea de a avea la teren paramedic, pe durata turneului.

Odată stabilită lista competițiilor, au fost trimise către toate echipele condițiile de participare pentru fiecare echipă.

Față de anul trecut, cea mai mare modificare stă în faptul că echipele nu vor mai fi obligate să participe la toate etapele/turneele din cadrul Ligii Naționale de Flag Football.

Pentru participarea în Liga Națională de Flag Football, o echipă va trebui:

  • să plătească o taxă de 150 RON / echipă;
  • să pună la dispoziția LNFF lotul echipei, nu mai mult de 20 de jucători / echipă;
  • să participe la cel puțin un turneu în deplasare.

Înscrierea în Liga Națională de Flag Football se va face cu o săptămână înainte de startul primului turneu al LNFF.

Regulamentul folosit pentru această ediție a Ligii Naționale de Flag Football va fi Regulamentul de Flag Football IFAF, ediția 2019 care este disponibil aici: https://ifaf.org/downloads/IFAF%20Flag%20Rules%202019.pdf

La fiecare turneu LNFF echipele vor trebui să aleagă 12 jucători din cei 20 din lotul echipei, pe care să-i folosească. Pe aceștia îi vor comunica cu cel puțin 48 de ore înainte de startul turneului.

Alte reguli generale legate de lot: un jucător nu are dreptul să facă parte din 2 echipe sau să se transfere de la o echipă la alta. Suplimentar, echipele vor putea opera maxim 5 modificări în lotul echipei comunicat la startul LNFF, cel de maxim 20 jucători.

În privința arbitrajului, LNFF se bazează pe arbitrii Corpului Arbitrilor de Fotbal American – CAFA, organism care a supervizat arbitrajul în această ediție a Campionatului Național de Fotbal American – CNFA 2019. Cheltuielile de arbitraj vor fi acoperite de către toate echipele participante la turneul respectiv, în mod egal.

Primul turneu va avea loc la final de August, deja tradiționalul Crusaders Flag Football Challenge, inclus în LNFF în acest an. Până atunci, echipele vor trebui să se hotărască asupra lotului și să se înscrie.

Pentru informații suplimentare legate de înscrierea echipelor, înscrieri propriu-zise și oricare alte informatii legate de Liga Națională de Flag Football, poți să-l contactezi pe Ovidiu Secu, coordonatorul LNFF, la adresa: commissioner@lnff.ro

Sursă foto: Liga Națională de Flag Football

P.S. Dacă preiei informații din acest articol sau din materialele adiacente, te rog să pui link către sursă (adică către articol sau către materialele adiacente). Dacă nu vei face acest lucru, îți dorim să ți se întrerupă asincron internetul și curentul atunci când ți-e lumea mai dragă.

Share With:
Rate This Article