HomeFlagS-a anunțat Crusaders Flag Football Challenge 2018
Flag Football 2017 Cluj Crusaders

S-a anunțat Crusaders Flag Football Challenge 2018

S-a anunțat Crusaders Flag Football Challenge 2018 (CFFC 2018), Cluj Crusaders anunțând startul înscrierilor la evenimentul sportiv împreună cu detaliile organizării. CFFC se află la cea de-a V-a ediție anul acesta.

Evenimentul este organizat de Cluj Crusaders, campionii en titre ai Campionatului Național de Fotbal American, în parteneriat cu Organizatorii Zilelor Culturale Maghiare, competiția având loc, similar cu anii precedenți, în cadrul Zilelor Culturale Maghiare desfășurate la Cluj-Napoca, la finalul lunii August.

Meciurile se vor disputa pe terenul de rugby din cadrul Parcului Iuliu Hațieganu, locația folosită pentru meciurile acasă de către Cluj Crusaders în Campionatul Național de Fotbal American ediția 2018 și cu multe alte ocazii, fiind de altfel spațiul tradițional pentru CFFC.

Anul acesta, pe lângă competiția centrală, open-ul la care se va putea înscrie orice echipă, în cadrul CFFC se va organiza o categorie specială dedicată juniorilor sub 18 ani, disputată și anul trecut, în cadrul CFFC IV și o nouă categorie destinată exclusiv echipelor de flag football feminin.

Crusaders Flag Football Challenge 2018 se va disputa în zilele de 25 și 26 August. Pe 25 va avea loc faza grupelor pentru open-ul central iar în 26 vor avea loc semifinalele și finalele pentru open-ul central precum și meciurile de juniori și feminin. În ambele zile, încălzirea pentru meciuri va începe la ora 10:00.

Înscrierea unei echipe se poate face la următorul link: http://www.cluj-crusaders.ro/cfc18

Pentru înscriere, echipa trebuie să aibă un minim de 5 jucători și un maxim de 12 iar data limită este 11 August 2018.

Ca și în anii precedenți, regulile generale vor fi cele cuprinse în cea mai recentă ediție de regulament al jocului de flag football emisă de Internaţional Federation American Football (IFAF) care poate fi consultată și descărcată de aici: http://ifaf.org/downloads/IFAF%20Flag%20Rules%202017%20(1).pdf

Singura excepție de la IFAF Flag Rules 2017 face referire la timpul de joc. Meciurile vor fi împărţite în două reprize de 15 minute cu pauză de 2 minute între reprize și 3 minute între meciuri iar timpul va fi continuu pe durata partidelor, asta însemnând eliminarea time-out-urilor sau a regulilor speciale de timp din ultimele 2 minute ale reprizelor. Timpul este continuu și pentru că meciurile se vor disputa pe 3 terenuri în paralel.

Share With:
Rate This Article