HomeFlagS-a încheiat faza grupelor la CFFC 2018
CFFC 2018

S-a încheiat faza grupelor la CFFC 2018

S-a încheiat faza grupelor la CFFC 2018 – Crusaders Flag Football Challenge 2018, ediția a V-a a competiției.

Datorită unor probleme cauzate de cei care se ocupă de administrarea terenului de rugby din cadrul Parcului Iuliu Hațieganu, locația desfășurării meciurilor a fost schimbată, CFFC 2018 fiind organizat pe terenul de antrenament al celor de la Cluj Crusaders, din cadrul Bazei Sportiva Gherogheni.

10 echipe au luat startul la acestă competiție, fiind împărțite în 2 grupe.

Grupa A

1. Chișinău Sentinels au dominat grupa fără prea mari dificultăți. Față de anul trecut, când au venit în efectiv restrâns, Sentinels au avut în acest an un lot aproape complet și nicio altă echipă nu le-a pus prea mari probleme. Ei au avansat direct în semi-finale, ocupând primul loc în grupă.

2. UNIQA Reiffeisen Software Services (URSS) a ocupat la finalul zilei ce-a dea doua poziție în grupă, echipa nefiind la fel de eficientă ca anul trecut. #1 George Scrido nu a jucat alături de ei și asta s-a văzut, mai ales la pasele lungi. Au avut parte de 3 victorii, dar au pierdut în fața Sentinels cu scorul 6 – 31.

3. Softvision au făcut progrese față de anul trecut și de la a doua ediție au reușit să se califice în sferturile de finală, pierzând împotriva URSS și Sentinels, dar câștigând împotriva Bucharest Others și Crusaders J/W, echipa formată din juniori și echipa feminină a echipei din localitate.

4. Bucharest Others au reușit să înscrie în toate meciurile disputate, în ciuda adversarilor cu exeperiență, dar efectivul restrâns, deplasând doar 6 jucători la Cluj, le-a făcut jocul dificil. Au reușit și prima victorie oficială, împotriva Crusaders J/W.

5. Crusaders J/W nu au reușit nicio victorie, dar au urcat puncte pe tabelă la aproape toate meciurile, singura excepție făcând meciul împotriva Softvision. În ciuda lipsei de experiență, începând antrenamentele de doar 1 lună, echipa mixtă a dat dovadă de tenacitate și eficiență, arătând un viitor promițător.

Grupa B

Grupa B a fost ceva mai echilibrată ca prima grupă, având în componență 3 echipe de flag ale unor echipe de tackle: Rebels, Crusaders și Monsters și 2 echipe organizate de 2 dintre cei mai buni jucători Crusaders: Mountaineers și Thomsons.

1. Bucharest Rebels au reușit să ocupe primul loc și să se califice în semi-finală direct. Aceștia au avut 3 victorii și o remiză împotriva Cluj Crusaders, punctaverajul favorizându-i. Aceasta a fost și ocazia celor de la Rebels de a-și arăta noua armă ofensivă: Stan Bedwell, adus de la Allgau Comets, Liga I Germană, pentru pozițiile de QB și coordonator ofensiv.

2. Cluj Crusaders au avut, de asemenea, ocazia să își testeze cel de-al 4-lea QB, ceilalți 3 având echipe individuale înscrise la CFFC. Deși au avut tot 3 victorii și egalul cu Rebels, aceștia vor fi nevoiți să joace în sferturi, ocupând locul al II-lea în grupă.

3. Mountaineers au ocupat, surprinzător locul al III-lea în urma victoriei împotriva Mureș Monsters și Thomsons. Echipa condusă de #21 Florin Oltean, aflată la a III-a ediție. A avut rezultate strânse și împotriva Crusaders și Rebels.

4. Mureș Monsters deși favoriți să ajungă în sferturi, cel puțin, au pierdut în fața Mountaineers cu 12 – 20. Reușind o singură victorie, împotriva Thomsons.

5. Ultimul loc în Grupa B a fost ocupat de Thomsons, aflați la prima participare la CFFC. Aceștia au reușit să înscrie împotriva tuturor echipelor cu care au jucat, #7 Paul Cîrja, aruncând eficient către colegii lui de birou mai puțin experimentați.

Mâine va urma faza finală a competiției. În sferturi vor juca URSS vs. Mountaineers urmând ca învingătoarea să joace împotriva Bucharest Rebels în semifinale și Cluj Crusaders vs. Softvision, urmând ca învingătoarea să joace împotriva Chișinău Sentinels în semifinale.

Tot mâine se va disputa și meciul dintre echipa de juniori și echipa feminină a celor de la Crusaders.

Rezultatele meciurilor de azi și a celor de mâine, pot fi urmărite și aici: http://live.cluj-crusaders.ro/

Share With:
Rate This Article