HomeInternaționaleBucharest Rebels joacă în Cupa Central European Football League 2019
Central European Football League - CEFL

Bucharest Rebels joacă în Cupa Central European Football League 2019

Bucharest Rebels joacă în Central European Football League Cup 2019 – Cupa organizată de Central European Football League – CEFL.

Central European Football League – CEFL este o ligă independentă de International Federation of American Football care organizează o Cupă și un Campionat de fotbal american, cu echipe participante din mai multe țări din regiune.

Central European Football League – CEFL a fost stabilită începând cu 2006 și avea ca scop organizarea unui campionat format din cele mai bune echipe din Serbia și Slovenia, liga fiind numită inițial Southeastern European League of American Football (SELAF).

Înainte de startul sezonului 2008, liga a fost redenumită în Central European Football League – CEFL – Liga de Fotbal Central-Europeană, în Campionat participând și echipe din Ungaria, Slovacia și Croația.

Până în 2010, Central European Football League – CEFL s-a desfășurat în primăvară și toamnă. Ulterior a fost scăzut numărul de meciuri, competiția urmând să fie disputată doar în primăvară.

Odată cu ediția din 2013, pe lângă Campionat, sub egida Central European Football League – CEFL s-a organizat și Cupa Central European Football League – CEFL care în primul an a avut doar două participante: Belgrade Blue Dragons și Cineplexx Blue Devils. Cupa a fost ulterior inactivă între 2014 și 2016, din 2017 reîncepându-și activitatea.

Anul trecut, în Cupa Central European Football League – CEFL au fost selectate 4 echipe.

Anul acesta, pentru prima dată, o echipă din România participă la o competiție organizată de Central European Football League – CEFL, Bucharest Rebels obținând o invitație la Cupa Central European Football League – CEFL.

Bucharest Rebels vor participa în Cupă alături de 7 alte echipe din: Serbia, Rusia, Ungaria, Italia și Turcia. Competiția se desfășoară sub forma de runde eliminatorii, începând cu sferturile de finală.

În sferturile de finală Rebels vor întâlni campionii en-titre ai Cupei Central European Football League – CEFL, Belgrade SBB Vukovi, meciul urmând să se desfășoare la București, pe 13 sau 14 aprilie. Dacă Rebels reușesc să treacă de Vukovi (Lupii), vor ajunge în semifinalele Cupei.

Pe lângă câștigarea Cupei Central European Football League – CEFL în 2018, sârbii de la SBB Vukovi Belgrade, au fost vice-campioni ai Serbiei și echipa care a participat în toți cei 13 ani la competițiile Central European Football League – CEFL.

Mai multe detalii despre echipele participante în această ediție a Cupei Central European Football League – CEFL

Ne așteptăm la un meci frumos la București si sperăm să-l transmitem live pe canalul de YouTube FirstDown.ro: https://www.youtube.com/channel/UCUlTlXoCgBHjXUKqf-ghwEw

Share With:
Rate This Article