HomeInternaționaleBucharest Rebels participă la Atlantic Cup
Bucharest Rebels 2018 - CNFA RoBowl IX

Bucharest Rebels participă la Atlantic Cup

Bucharest Rebels, vicecampioana României în Campionatul Național de Fotbal American ediția 2018 participă pentru a doua oară la Atlantic Cup, turneu de două zile sub patronajul GFL International – German Football League, divizia internațională, organizat anul acesta de LFFA – Ligue Francilienne de Football Americain și găzduit de Diables Rouges de Villepinte.

Turneul va avea loc în zilele de 16 noiembrie și 18 noiembrie 2018 pe Stade Laurent Plégelatte din Villepinte.

Alături de Bucharest Rebels, la turneu vor participa Diables Rouges de Villepinte – Franța, Dublin Rebels – Irlanda și Hilversum Hurricanes – Olanda.

Cele 4 echipe sunt împărțite în 2 grupe: Grupa A: Dublin Rebels vs. Hilversum Hurricanes care vor decide câștigătoarea grupei în meci direct pe 16 noiembrie, de la ora 15:00 și Grupa B: Bucharest Rebels vs. Diables Rouges de Villepinte‎, care vor avea meciul decizional tot pe 16 noiembrie, de la ora 19:00.

Câștigătoarele celor 2 grupe vor juca finală duminică, 18 noiembrie, de la ora 15:00 în timp ce pierzătorii din grupe vor disputa meciul pentru locul al III-lea duminică, 18 noiembrie, de la ora 11:00.

Câteva informaţii despre echipele care joc juca în cupă alături de Bucharest Rebels:

  • Diables Rouges de Villepinte, echipa organizatoare, este echipă de divizia a III-a în campionatul francez;
  • Dublin Rebels sunt vice-campionii Irlandei la fotbal american în 2018, pierzând în finală, Shamrock Bowl XXXII împotriva Cork Admirals. Irlandezii au participat chiar la prima ediție de Atlantic Cup în 2009, atunci când au pierdut în finală, împotriva West-Vlaanderen Tribes din Belgia și cel mai recent, au câștigat Atlantic Cup în 2017, împotriva Bucharest Rebels.
  • Hilversum Hurricanes au avut 4 victorii şi 2 înfrângeri în AFBN – American Football Bond Nederland în 2018, ei participând și pierzând finală din 2014 a Atlantic Cup, ultima ediție în care Atlantic Cup a fost patronată de EFAF – European Federation of American Football.

Istoria Atlantic Cup este una tumultoasă. Turneul a apărut în 2009, organizat de EFAF și s-a disputat în fiecare an, în luna Iunie, până în 2014, atunci când EFAF și-a încetat activitatea, în favoarea IFAF Europe.

În 2015, sub patronajul IFAF Europe, GFL International a preluat organizarea Atlantic Cup. În 2017 turneul a fost organizat acasă la Dublin Rebels, ocazie cu care au fost invitați și Bucharest Rebels. Alături de Dublin Rebels și Bucharest Rebels, la Atlantic Cup 2017 trebuiau să participe și Diables Rouges de Villepinte care nu au putut ajunge din cauza grevei piloților Ryanair.

Le dorim mult succes băieților de la Rebels (Bucharest, desigur) și sperăm să se întoarcă din Franța câștigători ai Atlantic Cup 2018.

Share With:
Rate This Article