HomeRAFLChișinău Sentinels câștigă RoArenaBowl I
RoArenaBowl I

Chișinău Sentinels câștigă RoArenaBowl I

Chișinău Sentinels câștigă RoArenaBowl I, finala Romanian Arena Football League, disputată pe terenul din cadrul Complexului Sportiv Ion Țiriac, împotriva Bucharest Rebels Rookies, scor final 28 – 20.

Meciul a fost o dispută frumoasă între două echipe gata să dea totul pe teren pentru victorie. Un meci care poate fi urmarit din nou și din nou aici: https://youtu.be/1ITiZttemvA?t=5932

Primele puncte urcate pe tabelă au fost marcate printr-un run al #12 Iurie Nuca, quarterback-ul celor de la Sentinels, touchdown urmat de o conversie de două puncte reușite tot printr-un run al #21. Sentinels au continuat să urce puncte pe tabelă și de această dată #63 Serghei Baiol ajunge cu mingea în end zone printr-un run, conversie nereușită, ducând scorul la 14 – 0.

Rebels Rookies urcă și ei pe tabelă primele puncte în urma unei pase aruncate de #17 Silviu Coman către #82 Andrei Bendeac care ajunge cu mingea în end zone-ul Sentinels, conversie nereușită.

Scorul la pauză era 14 – 6, iar ce de la Rebels păreau gata să revină în a doua repriză și să preia conducerea. În sfertul 3 însă, tot Sentinels sunt cei care marchează primii, de această dată în urma unei pase aruncate de #12 Iurie Nuca și recepționată de #1 Igor Canonic, conversia fiind reușită în urma unui nou run al #12. Astfel, scorul ajunge 22 – 6 pentru Chișinău.

Rebels nu se lasă mai prejos și reușesc un touchdown marcat pe aceeași colaborare: #17 Silviu Coman către #82 Andrei Bendeac, touchdown la care reușesc și conversia de 2 puncte prin pasa #17 către #14 Laurențiu Caprian.

Ulterior #17 Silviu Coman îl găsește pentru a 3-a oară pe #82 Andrei Bendeac pentru touchdown, conversie nereușită și reduc substanțial diferența de scor, Sentinels conducând doar 22 – 20, de la 22 – 6.

Un nou drive la Sentinels ajunge în end zone printr-un run al #12 Iurie Nuca, conversie nereușită și scorul ajunge 28 – 20.

Rebels Rookies reușesc să pună în mișcare un drive superb cu câteva minute rămase pe ceasul de joc în speranța că vor egala și vor duce meciul în prelungiri. Din păcate pentru ei, cu câțiva yarzi înainte de end zone, pierd mingea și astfel RoArenaBowl I se încheie cu victoria Chișinău Sentinels.

Bucharest Rebels Rookies obțin astfel locul al II-lea în prima ediției a Romanian Arena Football League.

Deși a marcat un singur touchdown, #1 Igor Canonic și-a făcut simțită din plin prezența pe teren și astfel a primit premiul pentru cel mai valoros jucător (MVP) al RoArenaBowl I, premiu acordat în urma votului presei (suprasemnatul, Lucian Panduru și Florin Cojanu).

Înainte de finala mare, dintre Chișinău Sentinels și Bucharest Rebels Rookies, s-a jucat finala mică între Bucharest Warriors, ocupanta locului al III-lea în sezonul regulat și Bucharest Titans, ocupanta locului al IV-lea în sezonul regulat. Bucharest Warriors i-au înfrânt Titans și în finala mică, scor 32 – 22, obținând astfel locul al 3-lea.

P.S. Dacă preiei informații din acest articol sau din materialele adiacente, te rog să pui link către sursă (adică către articol sau către materialele adiacente). Dacă nu vei face acest lucru, îți dorim să nu-ți mai funcționeze concomitent: space-ul de pe tastatură și rotița de la mouse.

Share With:
Rate This Article